The MeetUp 2022

2018 slogs UC och deras finska motsvarighet Asiakastieto ihop till Enento för att påbörja en gemensam resa mot att skapa ett nordiskt erbjudande när det kom till kreditupplysningstjänster. Vi satt med den dåvarande VD:n i diskussioner om hur vi kunde skapa ett format för ett event med det huvudsakliga syftet att träffas över landsgränserna och jobba mot målet att skapa en gemensam kultur vilket ledde till följande produktioner:

2019 arrangerades första upplagan av MeetUp på Steam Hotel.
2020 skulle evenemanget ägt rum i Porvoo utanför Helsingfors, detta ställdes dock in till följd av pandemin.
2021 streamades en helt digital variant från en studio i Stockholm

Inför 2022 års upplaga påverkades projektet av efterdyningar från pandemin samt kriget i Ukraina. Detta tillsammans med utmaningar med att transportera alla deltagare och samtidigt leverera enligt Enentos hållbarhetskrav gjorde att vi valde att göra MeetUp i ett hybridformat. Vi streamade ett gemensamt program men samlade deltagarna i tre olika länder.

Eftersom att MeetUp faktiskt handlar om att ses, uppleva och ha roligt tillsammans var det viktigt att vi lyckades leverera en tydlig eventkänsla. Ur det resonemanget kom MeetUp Cinema Edition till liv. Vårt förslag var att streama från en studio och ut till biografer. Deltagarna samlades i biograferna där de möttes av röd matta, fotovägg, dagens huvudpersoner på skärmarna i superhjälte-look och såklart brandade popcornbägare.

Rigoletto i Stockholm, Tennispalatsi i Helsingfors och Odeon i Oslo blev spelplatsen för  konferensen med totalt 450 deltagare. Från studion på Västmannagatan streamade vi programmet live till biograferna och temat för kvällen var såklart Filmpremiär i äkta Oscarsanda.

Röda mattor omgivna av mässingsstolpar och en takeover av alla digitala skärmar där vi visade välproducerade bilder på de värdar som sände programmet från studion samt de lokala värdar som var konferencierer på plats på de olika biograferna. Vårt kreativa team tog förutom superhero-bilderna på värdarna fram ett eget grafiskt manér för evenemanget. Röd sammet, biohjältar och mässing var inspirationen för det genomgående manéret och syntes bland annat på egentryckta popcornbägare, talarkort och kvällens diplom.

När gästerna anlände erbjöds de popcorn, läsk och programblad, därefter tog de plats i salongen. Precis som på bio visades reklam och trailers i form av tidigare årsmöten innan de lokala värdarna hälsade välkomna, informerade om nödutgångar och toaletter och berättade hur lång föreställningen skulle vara. Därefter visades på bioduken en klassisk bionedräkning innan hela programmet från studion i Stockholm körde igång. Programmet bestod av konferenspunkter som framtidsstrategier, utmärkelser, olika inslag och avslutades med en mycket uppskattad föreläsning av Julien Bourelle.

Filmtemat fortsatte under kvällen. Bussar förflyttade konferensdeltagarna till respektive restauranger och bankettsalar i de olika huvudstäderna och vid fördrinken fick alla varsin lapp med en känd film. Placeringen gick ut på att hitta det bord som passade ihop med lappen och som isbrytare för att lära känna sina bordskamrater började middagen med ett filmquiz. Efter förrätten fick de som under dagens program blivit utsedda till olika utmärkelser gå upp på scen och ta emot Oscarsstatyett och diplom och efter desserten väntade fest.

– Mariam Perry, regissör för UC The Meetup, hur känns det?
”Det känns jättebra, jag vill tacka mina fantastiska kollegor, vår executive producer Niklas och alla som kom och såg eventet!” svarar Mariam med sin ’Tack-för-min-Oscar’-röst.

– Hade du några utmaningar med UC The MeetUp?
”Det var lite nervöst att göra sina egna stunts men vi hade ett superbra team som tog hand om varandra”, skrattar Mariam skämtsamt och fortsätter sedan med allvarlig röst. ”Att få till atmosfären i Helsingfors var lite svårare då deras biografer är väldigt annorlunda gentemot våra svenska, mörka, mysiga biografer. I Finland använde vi oss av mycket ballonger och dekor för att få de kala, kongressliknande lokalerna i mer ’biostämning’ så som vi tänker oss biomys” skrattar Mariam. ”De har väldigt mycket fönster på biografer i Finland!”

Det var lite nervöst att göra sina egna stunts men vi hade ett superbra team som tog hand om varandra

450

Antal gäster

29/9 2022

Datum

Stockholm, Oslo, Helsingfors

Plats

Nyfiken?

Kontakta oss så berättar vi mer.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Feeling idag

Standard
Summer mode
Feeling green