146 599

  • Serverade gäster

Fika?

Hur kan vi hjälpa dig?

+468 – 410 367 90 hej@konceptochevent.se
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Gåvornas högtid

– ta vara på de skattefria möjligheterna

Gåvornas högtid

– ta vara på de skattefria möjligheterna

Det lider onekligen mot jul och visst upplever vi alla en blandning av längtan efter ljusets högtid och viss irritation över att julpyntet redan svämmat över på gator, torg och i skyltfönster.. Med stressblandad förväntan går tankarna till glöggmingel, stökiga pepparkaksbak, adventskalendrar och naturligtvis, årets julklappar.

Det är mycket som ska hinnas med under de närmsta veckorna, inte minst att se till att dina anställda får en julklapp att glädjas åt. Förra året slopades tillfälligt företagsbeskattningen för gåvor upp till 1000 konor, i år dubblas beloppet och presenter för 2000kr blir skattefria för dina anställda. Väljer man som företag att kombinera den tillfälliga gåvan med årets julklapp kan man skattefritt ge sin personal julgåvor för 2500 kronor per person. Ett ypperligt tillfälle att visa personalstyrkan lite extra uppskattning för arbetet.

Vad ska man ge, vad ska man tänka på och hur går man till väga?

Vi på Koncept & Event har stor erfarenhet av paketering, sourcing och distribution av gåvor och paket. Under pandemin var behovet av att skicka saker till hela organisationer större än någonsin och vi som event- och kommunikationsbyrå tog tillfället i akt att bli riktigt vassa på att hantera den typen av processer. Alltifrån gåvor till fikapaket och aktivitetspaket inför konferenser till matkassar för konceptet Live & Dine skickades ut från vårt kontor på St Eriksgatan. Vid stora leveranser hjälpte hela byrån till med packning, adressetiketter, logistikplanering och budning. ”Det finns inte mycket vi inte har skickat de senaste två åren” skrattar Sara Shalabi och berättar om konsten att leverera rätt grejer till rätt plats i rätt tid. ”Det är mer logistik och mer planering än man kanske tror. Speciellt när man skickar ät- och drickbart” säger hon och ler.

Nathalie Nikitin berättar om en av de julgåvor vi hjälpte till med förra året. För kunds räkning köpte vi in, brandade och distribuerade cykelhjälmen ’Hövding’- en airbag för cyklister- till företagets 300 anställda.

Gåvan var mycket uppskattad. ”Min Hövding har fått mig att äntligen börja cykla till jobbet!” sa en av de anställda. ”Perfekt julklapp istället för ljusstakar och filtar! Det märks att arbetsgivaren bryr sig när man får presenter som är användbara och värnar om vår hälsa och trygghet!” deklarerade en annan.

”Efter research och framtagning av passande produkter tittade vi på branding-möjligheter och tog även fram förslag på detta. För att lösa leveranser till flera hundra personer varav cirka 100 var boende utomlands använde jag vår eventplattform och vår grafiska designer tog fram en landningssida i företagets manér och ett unikt julkort” berättar Nathalie.  Alla anställda bjöds sedan in till plattformen via en länk och kunde där fylla i sina adresser, tidpunkter då de hade möjlighet att ta emot paket och om de skulle befinna sig på annan ort etcetera. ”Sedan var det bara att slå in alla paket fint och att packa dem i lådor innan vi skickade iväg dem med bud” skrattar Nathalie som till vardags jobbar med design och dekor.

 

Vad vi på Koncept & Event kan hjälpa er med när det kommer till gåvor

  • Vi tar fram förslag på presenter som passar era anställda.

  • Vi lägger tid och energi på research för att hitta bra leverantörer och distributionskanaler.

  • Vi tar fram förslag på branding och sköter hela profileringsprocessen.

  • Vi är vana vid att hantera den här typen av ärenden och duktiga på logistik. Vi planerar, gör skarpa logistikscheman och ser till att allt levereras i tid.

  • Vi älskar paket och dekor och ser därmed till att alltid leverera snyggt -en gåva ska kännas fin och uppskattas redan innan den öppnats.

Vill du veta mer?

+46733 23 13 13
pixine@konceptochevent.se

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Senaste artiklarna

Gåvornas högtid – ta vara på de skattefria möjligheterna

24 november, 2021 / Det är mycket som ska hinnas med under de närmsta veckorna, inte minst att se till att dina anställda får en julklapp att glädjas åt. Förra året slopades tillfälligt företagsbeskattningen för gåvor upp till 1000 konor, i år dubblas beloppet och presenter för 2000kr blir skattefria för dina anställda. Väljer man som företag att kombinera den tillfälliga gåvan med årets julklapp kan man skattefritt ge sin personal julgåvor för 2500 kronor per person. Ett ypperligt tillfälle att visa personalstyrkan lite extra uppskattning för arbetet....

På ständig Utvecklingsjakt – möt Siri

11 november, 2021 / Siri anser att det alltid finns mer att upptäcka och lära sig och hon hoppas att hon aldrig känner sig färdiglärd. ”Kreativitet har varit den stora drivkraften i nästan hela mitt liv, så jag ser det som en självklarhet att det är så det kommer fortsätta att vara.”...

Från LIA till Fast Anställning – möt Andres

14 oktober, 2021 / Andres Zuniga gjorde sin LIA som Online Video Producer här på Koncept & Event. Tack vare hans förmåga att vara noggrann trots ett högt tempo, att han aldrig missar en deadline samt hans härliga attityd var det en självklarhet för oss att anställa honom när han tagit examen....

Platsannons: Vi erbjuder LIA-plats

27 september, 2021 / Nu erbjuder vi en givande och utvecklande LIA-plats för en student som är nyfiken, gillar att utmana, att utmanas och som älskar event!...

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Feeling idag

Standard
Summer mode
Feeling green
×

Vi bjuder på fika!

Vill du veta mer om Koncept & Event, söka jobb hos oss eller bara träffa vår vakthund Coco? Hör av dig så ses vi på en fika på vårt kontor!


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.