Här är Sofia!

Vi fortsätter att rekrytera in den ena stjärnan efter den andra och nu vill vi gärna presentera Sofia, Motalatjejen som gjorde karriär i London, flyttade hem till Sverige för att ha närhet till familj och natur och som drömmer om att ta hand om föräldralösa elefantbebisar. På frågan varför hon sökte sig till oss på Koncept & Event svarar hon glatt ”Jag var på jakt efter en kul roll på en intressant byrå. Koncept & Event lockade som en relativt ung byrå med lovande tillväxt och framtidsplaner och roliga uppdrag!”

 

Hej Sofia, ny Project Manager här på Koncept & Event! Du gör din andra månad här på K&E, hur känns det?

Det känns toppen! Det känns verkligen som om jag hittat rätt – ett superhärligt gäng med blandad bakgrund och en byrå på framfart med rejält momentum.

Du har precis flyttat hem från London, berätta!

Det stämmer, jag var bosatt i London i 5 år och jobbade ett par år inom marknadsföring och därefter på en stor event- och kommunikationsbyrå. Jag älskade pulsen och det breda utbudet av allt från brunchställen och museum till pop up-restauranger och pubar, men jag saknade närheten till familj, mina vänner här hemma och naturen. Möjligheten att nå skogsområden och badplatser med kollektiv trafik som här i Stockholm känns ganska unikt för en storstad – jag uppskattar verkligen det efter mina år i London!

Du är Projektledare inom event men har också en Bachelor i Marknadsföring?

Jag trodde länge att jag ville jobba inom marknadsföring och reklam, så när det var dags för vidare studier sökte jag mig till medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet med inriktning på PR & Marknadskommunikation på Högskolan i Jönköping. Efter ett par år i arbetslivet som Marketing Manager fick jag upp ögonen för att arrangera event och gled så småningom in i en renodlad eventprojektledarroll. Jag trivs så himla bra i eventbranschen men är tacksam för min utbildning som jag känner givit mig grymma kommunikations-skills.

Och så har du bott i Singapore?

Sista året på min högskoleutbildning fanns möjlighet att studera utomlands en termin. Jag ville så långt bort som möjligt och hamnade på Nanyang Technological University i Singapore. Det var ett helt annat pluggtempo där som var ovant för oss från Sverige, men samtidigt gjorde närheten till resten av Asien att vi varje långhelg och lov tog chansen att resa och verkligen koppla bort från plugget. Jag tror jag var i Malaysia närmare fem gånger under min termin på NTU!

Vad är ditt drömjobb?

Jag tycker om struktur och processer, så att planera logistik och körscheman och samordna många olika leverantörer och intressenter är något jag tycker är utvecklande och intressant. Att projekten dessutom har med människor och kreativitet att göra är grädden på moset. Pirret inför att dörrarna öppnas för eventets gäster är en svårslagen känsla, och att få ge människor en oförglömlig upplevelse med en skräddarsydd kickoff, middag eller fest gör alla månaders planering mödan värd.

”Om jag inte gjorde det jag gör idag (och om pengar/lön inte var ett problem…) skulle jag gärna jobba med någon typ av naturvård (wildlife conservation) för att på ett mer konkret sätt verka för att vända de utmaningar vi ser inom natur, miljö och klimat idag. Städa upp plast i haven, återplantera regnskog eller ta hand om elefantbebisar som blivit moderslösa p.g.a. tjuvjakt kanske…”

 

Du är ansvarig för Koncept & Events hållbarhetsarbete, berätta om ditt intresse för hållbara event.

Redan som liten fick jag genom WWF upp ögonen för utrotningshotade djurarter och engagerade mig bland annat för jättepandan och tigern genom att sälja jultidningar just för WWF – det är ju svårt att som barn motstå söta, fluffiga djur liksom! Det höll i sig genom tonåren då jag valde att bli vegetarian av djurrättsskäl, och nu som vuxen är jag som många andra oroad över klimatförändringar, avskogning och förlusten av många djur-, insekts- och växtarter. Jag är långt (långt!) ifrån perfekt men tycker att det är viktigt att göra de små förändringar jag kan för att minska mitt personliga klimatavtryck, och även påverka det jag kan i min yrkesroll. Eventbranschen har en lång väg att gå.

 

”Mina främsta egenskaper är att jag är organiserad, strukturerad och kommunikativ.”

Vad bidrar du med till gruppen?

Då min tidigare roll var på en väldigt stor byrå med många processer, har jag ett strukturtänk som jag försöker ta med mig in i mina projekt på Koncept & Event. Jag har erfarenhet av att jobba med internationella kunder och leverantörer och delar gärna med mig av tips från projekt jag genomfört utanför Sveriges gränser. Med en bakgrund inom marknadsföring har jag även en förståelse för effektiv kommunikation som jag gärna tillämpar när det gäller deltagarkommunikation inför ett event.

Vad ser du mest fram emot under 2022?

Givetvis är det återkomsten av fysiska event! Jag är så taggad på att genomföra de event jag är projektledare för på Koncept & Event, bland annat en mässa om digitala trender på Annexet och en utlandskickoff i Kroatien i slutet på maj. Dessutom längtar jag efter sommarens konserter – det är få saker som slår en livespelning en ljus sommarkväll!

Vad saknar du mest med London?

Mina vänner där så klart, och pubar! Är på jakt efter en riktigt bra pub här i Stockholm, och då menar jag inte en mörk, inrökt, heltäckningsmattebeklädd inrättning som bara serverar Guinness och Fish & Chips, utan ett ställe med brett ölutbud som även serverar god mat och där man gärna vill hänga en hel söndagseftermiddag!

Vilken var den senaste boken du läste?

1795 i bokserien om Stockholm på slutet av 1700-talet av Niklas Natt och Dag. Spännande deckare i annorlunda inramning/miljö. Det är svårt att tänka sig att det var sådan misär (och så smutsigt!) i Stockholm för bara lite över 200 år sedan!

Vill du veta mer?

+4670 211 71 45
sofia@konceptochevent.se

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Senaste artiklarna

Produktionsteamet stärks upp med 4 nya stjärnor!

25 november, 2022 / Redan i våras stod det klart att teamet skulle växa på ordentligt i och med höststarten. Då kändes väntan efter våra nya talanger lång men en efter en har de droppat in och tagit sin plats i det nu ga...

Kickoff på Gotland

25 augusti, 2022 / Fredagen den 12:e augusti, innan vi alla ens återvänt till kontoret efter våra soliga och välförtjänta semestrar möttes vi upp hela gänget för att ta båten över till Sveriges bästa ö....

TikTok-stjärnan som blev eventkoordinator

4 juli, 2022 / Det känns så kul att vara på plats och att jag fick komma in mitt i eventexplosionen som varit! Efter en rätt skakig vinter fanns det ju inga garantier på att jobb ens skulle finnas i eventbranschen s...

Kreativt Geni

3 juni, 2022 / Vi fortsätter att rekrytera in den ena stjärnan efter den andra och nu vill vi gärna presentera Linus, det kreativa geniet som bland annat lanserat cider genom att bygga världens, i särklass, största...

Här är Sofia!

14 mars, 2022 / Vi fortsätter att rekrytera in den ena stjärnan efter den andra och nu vill vi gärna presentera Sofia, Motalatjejen som gjorde karriär i London, flyttade hem till Sverige för att ha närhet till familj...

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Feeling idag

Standard
Summer mode
Feeling green