Fredagen den 12:e augusti, innan vi alla ens återvänt till kontoret efter våra soliga och välförtjänta semestrar möttes vi upp hela gänget för att ta båten över till Sveriges bästa ö.

Gotland, den medeltida och mytomspunna ön som under sommaren förvandlas till ett paradis för såväl lajvare som semesterfirare erbjuder stränder, azulblå kalkbrott, tidsresor till medeltiden, lyxiga hotell, glamping och allt däremellan.

En perfekt plats för vår kickoff inför hösten helt enkelt.

Ett muntert gäng hoppade i land efter den tre timmar långa båtresan och checkade in på hotellet. Därefter begav vi oss till vår VD, Niklas, sommarhus där vi trädgårdskonfererade barfota med läskande dryck och tilltugg.

Temat för kickoffen var onboarding och med oss hade vi den snabbtväxande organisationen med tre helt nya kollegor och ytterligare tre konferensdebutanter som rekryterades under våren.

Eftermiddagen i trädgården spenderade vi med att prata team och gemenskap och stort fokus låg vid onboarding av hela teamet i våra nya strategier och uppdaterade och breddade erbjudande. De senaste 18 månaderna har vi totalt rekryterat 15 personer och med det ständigt växande teamet blir gruppen också mer dynamisk och samhörigheten starkare och mer varierad.

Fredagen avslutades med middag och skratt på Supper.

Lördagsmorgonen började med gemensam frukost innan vi fortsatte konferensen, våra ledare delade med sig av mer teamspecifika strategier och målsättningar innan Niklas tände grillen och bjöd på hamburgare till lunch.

Gotland är känt för sina medeltida ruiner och den kullerstensbeklädda staden Visby som fortfarande är omgiven av en medeltida ringmur som skydd mot fiender som ville inta ön. Varje år arrangeras till alla lajvares förtjusning en hel vecka med tornerspel, all tänkbar tidsenlig mat och underhållning, medeltidsmarknad, tävlingar, aktiviteter, riddare, prinsessor och allt annat som hör medeltiden till.

Naturligtvis var vi alla exalterade över att gå all in och Siri, vår grafiska designer, vann vår interna kostymtävling. Vår mästerpysslare och tiktokstjärna Fanny byggde en egen pilbåge till vår nya kollega Frida och vi fick gott om uppmärksamhet på medeltidsmarknaden för övriga kreativa utstyrslar (som att pesten var tillbaka 😂). Under kvällen blev det en gedigen riddarmiddag och eldshow i St Nikolais ruin innan vi lämnade för traditionell riddarfest med livemusik.

Syftet var att umgås och helt enkelt smitta av oss kultur och identitet på varandra. Vi pratade också mycket identitet och strategi kopplat till hur vi vill uppfattas och hur vårt erbjudande ska se ut.

Söndag förmiddag och temat var fysisk aktivitet. Vi begav oss till Tofta där vi spelade padel, badade, cyklade och spelade beach volley. Efter en fantastisk lunch på Tofta Beachclub med många skratt begav vi oss till i taxibilar till Grå Gåsen. Grå Gåsen, känd från TV-programmet Så mycket bättre är en riktig sommaridyll och vi checkade in i våra rum i det stora huset och kikade runt på de platser vi sett så många svenska musiker njutit av innan oss.

”Det bästa med hela kickoffen var eftermiddagen på Grå Gåsen!” utbrister Fanny och vi kan inte annat än hålla med. Poolhäng i strålande solsken, glada kollegor, svalkande drinkar, möjligheten att verkligen lära känna våra nya kollegor och en lugn stund efter en actionfylld förmiddag var helt enkelt magisk. Vi hade hela stället för oss själva och njöt i fulla drag.

trädgården utanför det lilla huset som agerar scen i det musikfyllda TV-programmet dukades det upp till långbord och vi åtnjöt en härlig middag under trädens grenar som prytts av kulörta lyktor. Efter skymningen blåste det upp och ett rejält oväder rullade in över ön. Det passade oss fint, vi myste tillsammans inne i sofforna i vardagsrummet medan stormen fick raukarna att skaka.

Måndag morgon samlades vi i köket för en gemensam familjefrukost, därefter var det dags att bege oss till färjan. Fyllda av energi inför hösten, lyckliga över våra nya kollegor, peppade inför ytterligare en fartfylld säsong med event och väldigt redo att återgå till kontoret.

 

 

 

Senaste artiklarna

Rekryteringsevent hos K&E!

7 mars, 2023 / Nu söker vi sociala, entusiastiska och prestigelösa personer som vill bli en del av vårt eventpersonal-team. Rollen är timbaserad och innefattar framför allt jobb på genomförande av våra eventprodukti...

Sara Shalabi blir ny partner på Koncept & Event

30 januari, 2023 / Efter fem år på Koncept & Event går Sara Shalabi in som partner på byrån tillsammans med Niklas Åström, Grundare & VD, samt Viktor Ekström, Partner & Client Director. Sara anslöt till Koncept & Ev...

Koncept & Event nominerade till årets byrå 2023!

18 januari, 2023 / För fjärde gången på lika många försök är vi nominerade till Årets Byrå i kategorin Event & Brand Experience! I den här tävlingen är det kunderna som säger sitt om byråerna vilket gör det extra äro...

Niklas Åströms Årskrönika 2022

20 december, 2022 / Vi parerade pandemin och klev in i ett 2022 som kännetecknades av en glödhetmarknad. Vi rekryterade kraftigt och byggde team för att möta efterfrågan.Under hösten började det pratas om inflationen och...

Produktionsteamet stärks upp med 4 nya stjärnor!

25 november, 2022 / Redan i våras stod det klart att teamet skulle växa på ordentligt i och med höststarten. Då kändes väntan efter våra nya talanger lång men en efter en har de droppat in och tagit sin plats i det nu ga...

Kickoff på Gotland

25 augusti, 2022 / Fredagen den 12:e augusti, innan vi alla ens återvänt till kontoret efter våra soliga och välförtjänta semestrar möttes vi upp hela gänget för att ta båten över till Sveriges bästa ö....

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Feeling idag

Standard
Summer mode
Feeling green