146 599

  • Serverade gäster

Fika?

Hur kan vi hjälpa dig?

+468 – 410 367 90 hej@konceptochevent.se
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vår transformation fortsätter och nu trycker vi på gasen ännu mer – tre nya rekryteringar

Koncept & Event har ställts inför en utmanande transformation men kunde trots ett problematiskt år stänga böckerna för 2020 med svarta siffror. Nu satsar vi vidare och har under våren välkomnat tre rekryteringar till byrån.

– Det bubblar åter på marknaden och vi känner att byrån får en stark utväxling genom de rekryteringar vi gjort, säger VD Niklas Åström och meddelar även att det väntar ytterligare förstärkning av teamet efter sommaren.

Orderboken raderades helt och hållet

När pandemin slog till drabbades hela event- och kommunikationsbranschen hårt, så även Koncept & Event. Niklas Åström har tidigare beskrivit de första månaderna som psykiskt devalverande då orderboken i princip raderades helt och hållet. Under förra sommaren och hösten togs en ny kurs och transformationen har pågått sedan dess.

– Det har såklart varit riktigt tufft, men samtidigt har det varit väldigt utvecklande. Vårt erbjudande är starkare idag och vår kompetens är bredare. Nu känner vi också att det börjar röra på sig rejält på marknaden, både i de mer traditionella uppdragen men också för olika digitala projekt, berättar Niklas Åström.

Tre nya medarbetare rekryterades under våren

Begreppet ”det bubblar på marknaden” har använts flitigt under våren i vår egen kommunikation och det är just detta som gör att byrån nu trycker rejält på gasen igen. Under våren rekryterades tre nya medarbetare och det är tydligt att fokus ligger kring digital produktion och kommunikation. Kommit in har Alex Rosta (Head of Content Production och Creative Director), Siri Kocsis Eriksson (Graphic Designer) och José Andres Zuniga (Video Producer och Studio Manager).


Siri Kocsis Eriksson

Siri svarar på frågan om hur hennes första tid som Graphic Designer varit.

– Det har varit både roligt och utmanande vilket är helt rätt kombination för mig. Jag har fått ett jättebra välkomnande från dag ett och jag känner att jag har hamnat rätt. Jag utvecklas i min roll och att det finns stort utrymme för det. Det är utmanande att hela tiden jobba med nya uppdrag och kunder, men det är just den variationen som gör att jag trivs så bra och verkligen gillar det här.

Det har varit en utmaning med både nya tekniker och program för att leverera det kunderna efterfrågar, säger Siri som också berättar kort om sin bakgrund.

– Jag har flera års högre studier inom konst och design och en kandidatexamen inom design. Jag har även gått fristående kurser inom grafisk design på Berghs. Efter min universitetsexamen började jag arbeta inom eventbranschen och vidareutbildade mig även där. Nu har jag landat och jobbar med grafisk design på en eventbyrå, vilket är mitt i prick!


Alex Rosta

Alex pratar om de intensiva månaderna sedan han anslöt i februari som Creative Director och för att ansvara över innehållsproduktionen.

– Enkelt sagt så har det kittlat överallt! När jag kom in var Koncept & Event mitt i en spännande förändringsresa. Ett breddat erbjudande och ny strategi var satt och jag fick ansvar att se till att Content Production-teamet skulle florera och leverera. Det har varit givande att vara med under rekryteringen av nya kompetenser och se synergier mellan alla dessa och i detta, hjälpa våra kunder att maximera värdet av deras budskap och från oss som byrå.

Vi blickar framåt och frågar Alex vad han tror om den närmsta framtiden för Koncept & Event men också för branschen.

– Jag tror att efterfrågan på mer kvalitativt innehåll har höjts i och med att det digitala formatet etablerat sig. Den digitala verktygslådan vi tar med oss in i det ”nya normala” kommer fortsatt vara en stor tillgång men också kräva vidareutveckling. Jag personligen tror att många av de lite enklare eventen kommer fortsätta streamas i det digitala formatet. Däremot hoppas jag verkligen att de större mötena kommer återgå till det fysiska mötet. Att skapa WOW-ögonblick igen – det är därför jag älskar det jag gör!

Alex har en minst sagt eventinspirerad uppväxt.

– Jag kommer från en kreativ familj, är uppväxt med musik, dans och att stå på scen nästan varje dag. Det har verkligen format mig till den jag är idag. När jag blev klar i gymnasiet pluggade jag till civilekonom parallellt som jag arbetade som låtskrivare och producent på Sony/ATV och höll på med det i nästan tio år. Därefter tog jag steget in i event- och kommunikationsbranschen där min pappa även varit aktiv i över 30 år. Sedan dess har jag varit bland annat på Occasion, UMG, Perfect Noise och Skillful Crowd innan jag till sist landade hos Koncept & Event.


José Andres Zuniga

Till sist tar vi ett snack med Andres som började sin tjänst i januari och han berättar om en inspirerande men utmanande roll som både Studio Manager och Video Producer.

– Det har varit en väldigt bra start, vi har en stark teamkänsla där vi tydligt jobbar mot gemensamma mål och stöttar varandra. Det är roligt att jobba både med det lite mer klassiska videoformatet som ren videoproducent och få att jobba i liveformatet med streaming i vår studio, det är olika utmaningar vilket utvecklar mig mycket.

Andres avslutade sina studier på Medieinstitutet precis innan han påbörjade sin anställning.

– Jag kommer direkt från skolbänken där utbildade jag mig till Online Video Producer och blev anställd i samband med att jag gjorde min sista praktik. Jag har parallellt med mina studier även jobbat som frilansare inom videoproduktion de senast två åren.

När vi avslutningsvis pratar med VD Niklas Åström redogör han för vart bolaget står just nu och vad tanken är hur byrån ska fortsätta utvecklas.

– Vi har haft en enormt bra utveckling med dessa tre rekryteringar. Det har tillfört dimensioner som vi inte hade innan och som vi tydligt vill bygga vidare på. Vi är även långt gångna i flera andra rekryteringsprocesser och målsättningen är att anställa ytterligare 4–5 personer efter sommaren och under hösten.


Niklas Åström

Vill du veta mer?

+4673 – 522 00 24
fredric@konceptochevent.se

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Senaste artiklarna

Gåvornas högtid – ta vara på de skattefria möjligheterna

24 november, 2021 / Det är mycket som ska hinnas med under de närmsta veckorna, inte minst att se till att dina anställda får en julklapp att glädjas åt. Förra året slopades tillfälligt företagsbeskattningen för gåvor upp till 1000 konor, i år dubblas beloppet och presenter för 2000kr blir skattefria för dina anställda. Väljer man som företag att kombinera den tillfälliga gåvan med årets julklapp kan man skattefritt ge sin personal julgåvor för 2500 kronor per person. Ett ypperligt tillfälle att visa personalstyrkan lite extra uppskattning för arbetet....

På ständig Utvecklingsjakt – möt Siri

11 november, 2021 / Siri anser att det alltid finns mer att upptäcka och lära sig och hon hoppas att hon aldrig känner sig färdiglärd. ”Kreativitet har varit den stora drivkraften i nästan hela mitt liv, så jag ser det som en självklarhet att det är så det kommer fortsätta att vara.”...

Från LIA till Fast Anställning – möt Andres

14 oktober, 2021 / Andres Zuniga gjorde sin LIA som Online Video Producer här på Koncept & Event. Tack vare hans förmåga att vara noggrann trots ett högt tempo, att han aldrig missar en deadline samt hans härliga attityd var det en självklarhet för oss att anställa honom när han tagit examen....

Platsannons: Vi erbjuder LIA-plats

27 september, 2021 / Nu erbjuder vi en givande och utvecklande LIA-plats för en student som är nyfiken, gillar att utmana, att utmanas och som älskar event!...

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Feeling idag

Standard
Summer mode
Feeling green
×

Vi bjuder på fika!

Vill du veta mer om Koncept & Event, söka jobb hos oss eller bara träffa vår vakthund Coco? Hör av dig så ses vi på en fika på vårt kontor!


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
×
+468 – 410 367 90
hej@konceptochevent.se
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.