146 599

  • Serverade gäster

Fika?

Hur kan vi hjälpa dig?

+468 – 410 367 90 hej@konceptochevent.se
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Koncept & Event lanserar det digitala eventkonceptet Live & Dine

Eventbyrån Koncept & Event lanserar ett digitalt koncept där deltagarna medverkar i en matlagningsaktivitet – hemifrån.

 

Koncept & Event har satt ihop en lösning som erbjuder mer än en traditionell videokonferens, Live & Dine är ett Employer Branding-event där man deltar från sin alldeles egna hemmaplan genom att tillaga en trerättersmeny. De bygger innehåll för live-sändningen, skickar ut färdigpackade matkassar, samlar deltagarna framför skärmarna och genomför sändningen med kundens nyckelpersoner.

 

”Vi har under ett antal veckor funderat kring vad vi kan tillföra på den digitala eventscenen som verkligen engagerar, att ta emot kommunikation via video oavsett om det är studioproducerat eller inte tycker inte vi är tillräckligt”, säger Koncept & Events VD och Creative Director Niklas Åström.

Det har varit ovanligt tyst kring Koncept & Event under en tid, men enligt Niklas Åström har det varit ofrivilligt medvetet. Byrån har fått sätta mycket av den planerade kommunikationen på paus då förutsättningarna drastiskt förändrades i samband med COVID-19. Istället började de fundera på hur de kunde erbjuda ett digitalt eventkoncept som inte bara byggde på en studioproduktion som deltagarna tittade på utan snarare en kombination av studiokommunikation och aktivering av deltagarna.

”Vi bestämde oss tidigt för att vi inte tyckte det var tillräckligt att erbjuda en slot-tid i en studio och kalla det för att vi har digitaliserat våra event. Att fortsätta kommunicera tror vi är väldigt viktigt i dessa tider, men att det behövde tillföras mer som engagerar och motiverar deltagarna. Vi ville skapa en lösning som aktiverar deltagarna var dem än befinner sig. Så vi skapade Live & Dine.”

Live & Dine bygger fortfarande på principen att kunden kommunicerar ut sitt budskap från en studiomiljö som byggs upp i Koncept & Events kökslounge på kontoret i Vasastan med högteknisk standard. Det kan ske i form av en ensam talare eller keynote, en panel, ett Ted-talk och så vidare, men det som verkligen är unikt är vad som kommer därefter. Inför evenemanget har deltagarna fått matkassar levererade till sin hemadress och när budskapen från studion är kommunicerade är det dags att engagera.


Niklas Åström och Jens Dolk.

”Jens Dolk och Hanna Normark från Restaurang K-märkt tar då över studion och genomför en matlagningsaktivitet där deltagarna för laga en trerättersmeny hemma i sitt eget kök. Vi kommer dra nytta av Jens och Hannas erfarenheter av att jobba med hållbarhet så menyn kommer vara helt vegetarisk och deltagarna får också tips och trix i hur man bekämpar matsvinn. Hållbart och modernt, helt enkelt.” Säger Niklas Åström.

På plats i studion finns förutom tekniker och kameramän även en producent och en moderator som möjliggör integration mellan deltagarna och studion. Koncept & Event hanterar även all administration och logistik kring anmälan och leveranser.

”När vi gör traditionella event levererar vi en helhet när det kommer till både själva arrangemanget men också konceptet. Vi känner att vi med Live & Dine har hittat ett sätt att fortsätta leverera en kombination av kommunikation, engagemang, aktivitet och gemenskap. Den kombinationen finns det ett enormt behov av just nu. Både att nå ut till hela organisationen men också se till att den hålls motiverad, det sistnämnda upplever vi tappas bort helt och hållet i många andra digitala lösningar som dyker upp.” Sammanfattar Niklas Åström.

Niklas tror också att det kan finnas en framtid för konceptet även då samhället återgår mer mot det normala. ”Det är klart att det här konceptets existens bygger mycket på den situation vi har idag på grund av COVID-19, men vi tror även att det finns en plats för den här lösningen längre fram. Vi har med Live & Dine skapat en aktivitet som kan genomföras för ett i princip oändligt antal deltagare. Dessutom är det en aktivitet som stjäl lite tid av personalen som deltar från sitt eget hem.”

Kontakt:
niklas@konceptochevent.se
070 818 27 88

Press:
fredric@konceptochevent.se
073 522 00 24

 

Vill du veta mer?

+4673 – 522 00 24
fredric@konceptochevent.se

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Senaste artiklarna

Kundcase: Digital afterwork

24 november, 2020 / Livestreamad digital afterwork med HP och Elgiganten från vår studio i city. Dubbla miljöer, intervjuer, bakning i studion, förinspelade inslag, deltagare med i sändningen via länk, quiz, säljstrategi och produktpresentationer......

Annons: Vi söker praktikant till vårt digitala team

24 augusti, 2020 / Koncept & Event söker en praktikant till vår marknadsavdelning. Vi står inför en spännande, innovativ och utvecklande men också hektisk tid med uppdrag som skiljer sig mot vad vi är vana vid. Koncept & Event arbetar nu mycket med digitala evenemang......

Story: Våren 2020 och Live & Dine

7 juli, 2020 / För sex månader sedan hade vi snällt passat en förfrågan om ett digitalt event vidare till någon annan aktör. Efter den här våren och nu med facit i hand hade vi väldigt fel om oss själva....

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Feeling idag

Standard
Winter mode
Feeling green
×

Vi bjuder på fika!

Vill du veta mer om Koncept & Event, söka jobb hos oss eller bara träffa vår vakthund Coco? Hör av dig så ses vi på en fika på vårt kontor!


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
×
+468 – 410 367 90
hej@konceptochevent.se
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.