Hur kan vi hjälpa dig?

+468 – 410 367 90 hej@konceptochevent.se
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Reflektioner som nyanställd i annorlunda tider

Marcus ”Mackan” Persson är en av de personer vi anställt under hösten. Nedan presenterar han sig själv och delar med sig av reflektioner kring hur det är att börja ett nytt jobb under en hektisk och föränderlig period.

 

När det blåser som mest

Med snabba skor och med en stor kopp starkt, svart kaffe i handen kliver jag in i en ny roll, på Koncept & Event. Jag kommer tidigare från byrån Division Group, där jag både haft en roll som COO och som Projektledare. Och projektledning är framför allt det jag kommer jobba med här på K&E, med en lite mer strategisk och innehållsfokuserad inriktning.

Jag drivs av att alltid leverera över förväntan till mina kunder, det låter kanske lite klyschigt men jag menar det. Det är viktigt att inte fastna i gamla mönster, utan visa på nya alternativa vägar att gå. För att även om man som kund är nöjd med det man historiskt har genomfört med framgång, behöver man proaktivt utveckla sin produkt. Och K&E, med högt i tak och uppmuntran till nytänk, ger mig förutsättningarna och verktygen att leva ut min kreativitet och mina  idéer för att skapa upplevelser för våra kunder. Jag ser fram emot en fantastisk resa, hos denna snabbt växande aktör på marknaden som just nu befinner sig mitt i stridens hetta.

För det är hektiska tider här, kanske mer än någonsin. I vanliga fall under denna tid på året så är det alltid mycket som ska skapas och genomföras, men i år har växellådan verkligen fått bekänna färg. Noll till hundra, digitalt till hybrid, zoom till stora salongen på Berns, Berns till ett välfyllt program i vår egen studio. Och nu pratar vi om ett och samma uppdrag som har fått formas om i en extremt snabb takt.

På den här byrån är alltid svaret:

samarbete, tempo, nytänkande och lojalitet.

Jag har nu arbetat med det mesta inom ”brand experience” i tio år, men jag har sällan skådat en sådan energi, kreativitet och flexibilitet som vi tillsammans i teamet lyser med just nu. Trots att vi är mitt i en tid med sena nätter, korta deadlines, elavbrott och FHMs sicksackande rekommendationer.

Teamet som skiner även när det regnar

I skrivande stund så kan jag snurra ett varv på stolen inne på kontoret och bevittna tiotalet olika nya utmaningar och uppgifter som löses av kollegorna parallellt. Hur gör man när man gasat och gasat och plötsligt står inför ett gigantiskt hinder? Igen? På den här byrån är alltid svaret: samarbete, tempo, nytänkande och lojalitet. Och precis det verkar vara nyckeln till att vi alltid får det att rulla. Istället för negativitet planeras det om i en rasande fart. Alla hugger in och vi riggar om, planerar nytt, hanterar oroligheter och hittar lösningar på så gott som alla problem. Det är häftigt.

Agilt, lösningsorienterat och med outtömlig energi

Personer har olika driv här i världen, nothing new. Men detta team växer med utmaningar och istället för att ha en ”kreativ brainstorming” i ett sterilt och tyst konferensrum så växer alla idéer fram mitt i farten hos oss. För det är en tydligt bild jag har av K&E nu under de första veckorna – här jobbar man agilt, lösningsorienterat och med outtömlig energi.

I detta nu varvar content teamet livesändningar i studion med innehållsproduktion ute på event samtidigt som man klipper film i pauserna. Produktionsteamet packar bilarna med precisa tetris-skills inför veckans alla genomföranden. Marknadsteamet finslipar in i det sista på kundernas kommunikationsplaner och nya kreativa idéer och lösningar kastas hela tiden ut likt från bollmaskiner i tennis. Resten bearbetar förfrågningar som dagligen kommer in från både befintliga och nya kunder. Vilket är fantastiskt och ett kvitto på att det vi gör är rätt!

Vår VD, Niklas Åström, pratar ofta om ”kundnytta”, något som genomsyrar allt som bearbetas och skapas på K&E. Teamet vill aldrig presentera och skapa något dåligt, då kan man hellre spara sin budget till senare. Det är vi inte heller blyga med att säga till våra kunder.

Framtiden? Vi fortsätter gasa, såklart!

Man hör ofta om hur vår bransch pratar om vikten av uppdragets syfte och målsättningar, vilket är och ska vara en hygienfaktor. Man vill väl veta vad man vill få ut av sin semester innan du köper flygbiljetten, eller?

– Vi fokuserar på fart och precision, för att komma bort från utdragna processer där folk kliar sig i huvudet och käkar fikabröd medan de dyra timpriserna rullar.

Jag ser fram emot framtiden. Jag tycker att utmaningar är det bästa drivmedlet som finns. Och det vi gör här på K&E är bra, riktigt bra. Det säger jag med stolthet.

Vill du veta mer?

+4673 500 94 75
marcus@konceptochevent.se

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Senaste artiklarna

Reflektioner i annorlunda tider

17 december, 2021 / I skrivande stund så kan jag snurra ett varv på stolen inne på kontoret och bevittna tiotalet olika nya utmaningar och uppgifter som löses av kollegorna parallellt. Hur gör man när man gasat och gasat och plötsligt står inför ett gigantiskt hinder? Igen? På den här byrån är alltid svaret: samarbete, tempo, nytänkande och lojalitet....

Gåvornas högtid – ta vara på de skattefria möjligheterna

24 november, 2021 / Det är mycket som ska hinnas med under de närmsta veckorna, inte minst att se till att dina anställda får en julklapp att glädjas åt. Förra året slopades tillfälligt företagsbeskattningen för gåvor upp till 1000 konor, i år dubblas beloppet och presenter för 2000kr blir skattefria för dina anställda....

På ständig utvecklingsjakt – möt Siri

11 november, 2021 / Siri anser att det alltid finns mer att upptäcka och lära sig och hon hoppas att hon aldrig känner sig färdiglärd. ”Kreativitet har varit den stora drivkraften i nästan hela mitt liv, så jag ser det som en självklarhet att det är så det kommer fortsätta att vara.”...

Från LIA till Fast Anställning – möt Andres

14 oktober, 2021 / Andres Zuniga gjorde sin LIA som Online Video Producer här på Koncept & Event. Tack vare hans förmåga att vara noggrann trots ett högt tempo, att han aldrig missar en deadline samt hans härliga attityd var det en självklarhet för oss att anställa honom när han tagit examen....

Platsannons: Vi erbjuder LIA-plats

27 september, 2021 / Nu erbjuder vi en givande och utvecklande LIA-plats för en student som är nyfiken, gillar att utmana, att utmanas och som älskar event!...

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Feeling idag

Standard
Summer mode
Feeling green