Hur gör man när man planerar ett event och vilka delar ska man tänka på? Var startar man och vad ska prioriteras? 

Det är många delar i att planera det perfekta eventet. Ofta blir det ”mer än vad man tänkt sig” och tid och pengar rinner nästan alltid iväg som att det vore smör i solsken. Att ha en hjälpande hand, någon som tänker på helheten, någon som drar projektet åt rätt håll och dessutom håller både tiden och budgeten kan ibland betyda allt! Här kommer tio kritiska punkter som vi avlastar dig med i ditt projekt! 

1. Ta från början hjälp av oss som är proffs så slipper du tänka på alla delar nedan.

2. När det handlar om stora projekt som större konferenser eller summits så startar vi, om möjligt, gärna ett år i förväg med planeringen. Ibland kommer man på genialiska idéer under tidens gång och då kan det vara bra med lite luft för att kunna genomföra dem.

3. Det är lätt att sväva iväg på sidospår under lång planeringstid. Vi hjälper er att definiera syftet och målen innan vi sätter igång! Vad förväntas uppnås genom ex. summiten?

4. Vi skapar en gedigen projektplan där alla moment och detaljer omnämns även om det är långt kvar till vissa delar. Vi ser även till att kommunicera alla delar till respektive ansvarig tidigt så att ni slipper tänka på det!

5. Vi tar fram en gedigen riskanalys, kan något gå fel i projektet? Vi förutser eventuella hinder som kan ske under produktion!

6. Försöka att sätta ett ramverk för innehållet i ex summiten tidigt, det blir ofta mycket ändringar som vi gärna hjälper er att genomföra.

7. Tänk på att skicka ut information internt på bolaget. Vad förväntar ni er av deltagarna? Kan de förbereda sig på något sätt?

8. Vi arbetar med riktigt bra leverantörer som vi dessutom har goda relationer med. Därför kan vi försäkra er om att allt håller under produktionsdagen.

9. Logistik. När det är många deltagare lägger vi alltid mycket tid på att arbeta fram en plan för att transportera folk så att det flyter på enkelt och att eventet kan hålla sin agenda.

10. Vi glömmer inte detaljerna! I stora projekt är det viktigt med detaljer som gör det personligt!

Vi hörs när du ska planera ditt nästa event helt enkelt! 🙂

 

Senaste artiklarna

Nominerade i Gyllene Hjulet

25 mars, 2024 / Nominerade till Gyllene Hjulet! Koncept & Event har blivit nominerade som ett av fem bidrag till Årets Interna Event i Gyllene Hjulet. Vi tävlar tillsammans med Netlight med projektet ”For World S...

En trumvirvel för Anna Hansson!

13 februari, 2024 / “Jag mår som bäst under ett event när jag ser att klockan tickar ner för att snart slå live. Då står jag där med en känsla av att allt faktiskt skulle kunna skita sig, för att enbart några sekunder se...

Välkommen Calle Zai!

29 januari, 2024 / “Ett uppdrag jag minns extra väl är Winter Jam på Stadion i Stockholm. Det var 25000 personer i publiken, en massiv budget, livesänt på SVT, hundratals involverade medarbetare och hårt slit. Här någon...

Vårt content team, trender och 2024!

18 januari, 2024 / Innan året drar igång året på riktigt så vill vi veta lite kring trender och vad som bankar på dörren 2024. Hur väljer egentligen bolag att kommunicera idag? Vad önskar våra kunder ha hjälp med? Och v...

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Feeling idag

Standard
Summer mode
Feeling green